Xenical mot overvekt

Xenical Orlistat

Sist oppdatert

Xenical Orlistat er et reseptbelagt legemiddel for behandling av overvekt og effekten er godt dokumentert. Xenical virker ved å blokkere fett og i denne artikkelen kan du lese om slankeeffekten, risikoen for bivirkninger, kjøp på nett, vel så gode alternativer, med mer.

Xenical inneholder virkestoffer Orlistat som er en såkalt fettblokker. Det vil si at en del av fettet vi spiser ikke brytes ned i magen slik at det kan tas opp i kroppen. Istedenfor blir vil det forsvinne via avføringen. I følge studier er det opp mot 33 prosent av fettet som spiser som vil bli blokkert ved bruk av Xenical.

Ulempen er at Xenical virker dårlig dersom måltidene inneholder mer enn 30 prosent fett og slike måltider vil også øke risikoen for bivirkninger. I Norge bidrar fett i gjennomsnitt med ca 35 prosent og myndighetene anbefaler 25 til 40 prosent. Det kan virke noe merkelig at et slankemiddel som blokkerer fett krever at du spiser mindre fett for at det skal virke…

Dosering og bruk

Xenical kommer i doser på 120 mg og skal tas 3 ganger daglig i forbindelse med måltider. Legen kan imidlertid foreskrive en annen dosering/bruk. Du kan ta Xenical rett før måltider, under måltidet, eller inntil 1 time etter måltidet. Som nevnt bør du ikke spise måltider som inneholder mer enn 30 prosent fett når du bruker Xenical. Legg ellers merke til at dette slankemiddelet først og fremst skrives ut til personer som har en BMI over 30.

Bivirkninger og utsatte grupper

Som andre legemidler kan Xenical forårsake bivirkninger, men dette anses som en trygg behandling av overvekt. Eksempler på bivirkninger som er kategorisert som svært vanlig er hodepine, magesmerter, gassdannelse og fettrik avføring. Bivirkninger knyttet til fordøyelsen kan forsterkes ved inntak av fettrike måltider.

Til tross for at Xenical anses som et trygt legemiddel er det enkelte grupper som ikke skal eller bør bruke dette slankeproduktet. Et eksempel er gravide og ammende og utfyllende informasjon finner du i pakningsvedlegget. Der finner du også utfyllende informasjon om risikoen for bivirkninger.

Hvilke alternativer finnes?

Xenical har dokumentert effekt og virker beviselig ved bruk over langt tid. Effekten er imidlertid begrenset og studier viser at ett års bruk gir et vekttap som er drøyt 3 kilo større en ved slanking uten Xenical. I disse studiene har deltakerne for øvrig gått på en kaloriredusert diett.

Effekten fra Xenical er med andre ord ikke imponerende og det finnes alternativer som virker minst like godt. Et av disse er det reseptfrie slankemiddelet MaxMedix Fatbinder som er CE-sertifisert som medisinsk utstyr. Et annet godt alternativ er Fibramin som både reduserer søtsuget og sultfølelsen. Vi tar også med en populære slankepillen CoffeeForte som blokkerer opptaket av karbohydrater og øker forbrenningen. Vi presiserer i denne sammenheng at effekten fra slankemidler kan variere mye fra person til person.

Ikke kjøp Xenical på nett

Nettet oversvømmes nærmest av tilbud om Xenical og andre legemidler som tilbyr til svært lave priser. Ofte kreves det heller ikke resept og slike tilbud er naturligvis fristende. Du bør imidlertid aldri kjøpe Xenical fra utenlandske nettsteder, både fordi det er ulovlig og fordi det risikerer å kjøpe falske kopier av Xenical. Det er for øvrig ikke tillatt å få tilsendt noen legemidler fra utlandet.

Les mer