Tetracyclin mot kviser (akne)

Sist oppdatert

Tetracyclin er et av de aller mest effektive midlene mot kviser og effekten er svært godt dokumentert. I denne artikkelen kan du lese mer om effekten, om risikoen for bivirkninger, om kjøp og resept, samt om hvilke alternativer som finnes.

Tetracyclin virker effektivt mot kviser og i følge Dr. Brynjulf Barexstein hos lommelegen.no er dette et av de mer effektive midlene som finnes, noe som er et dokumentert og udiskutabelt faktum. Enkelte resepfrie kvisemidler har imidlertid vist seg å kunne virke like godt.

Dersom du sliter med kviser, også kjent som akne, er med andre ord Tetracyclin et godt valg. Legg imidlertid merke til at ingen kvisemidler virker raskt og at du i følge eksperter bør benytte Tetracyclin i minst 3 måneder før du eventuelt gir opp. (Vel å merke dersom du ikke opplever for plagsomme bivirkninger).

Vil du kjøpe Tetracyclin?

Legg merke til at myndighetene advarer mot å kjøpe legemidler på nett, først og fremst fordi det finnes svært mange såkalte nettapotek som driver ulovlig. Slike nettapotek selger som regel falske og potensielt skadelige kopier av legemidler og de påstår feilaktig at alt er lovlig. Unngå for all del slike nettsteder som blant annet kan kjennes igjen på manglende tilbud om legekonsultasjon.

Det er i følge relativt nylige lovendringer ikke tillatt å få legemidler tilsendt fra andre land og dermed kan du ikke kjøpe Tetracyclin fra utenlandske nettapotek. Du må med andre ord få resept fra legen din eller andre som har tillatelse til å foreskrive legemidler.

Effekt og behandlig 

Tetracyclin virker effektivt mot kviser (akne) og rosacea og dette er en skånsom behandling som er mildere enn mange andre antibiotikakurer og som derfor normalt forårsaker færre bivirkninger. Ellers nevnes det at Tetracyclin normalt gir resultater mot kviser innen 4-6 uker, samt at dette legemiddelet både virker bakteriedrepende og betennelsesdempende.

Bivirkninger og utsatte grupper

Tetracyclin anses å gi en trygg behandling av hudproblemer, men kan som andre legemidler forårsake bivirkninger. De vanligste bivirkningene er kvalme og diare, mens allergiske reaksjoner og utslett er mer sjeldne bivirkninger. I pakningsvedlegget finnes utfyllende informasjon om bivirkninger, samt viktig informasjon om hvem som ikke bør bruke Tetracyclin.

Finnes det alternativer

Som nevnt finnes det gode og reseptfrie alternativer, men det er vanskelig å anbefale et spesielt produkt. Det er nemlig slik at de individuelle forskjellene her er store og et kvisemiddel som virker godt for deg kan virke dårlig for din venn eller venninne. Vi anbefaler at du sjekker det gode utvalget til denne nettbutikken og velger det produktet du har mest tro på.

Les mer

  • Her kan du lese om hva helsemyndighetene skriver om kviser (akne)
  • Her kan du lese hva lommelegen.no skriver om Tetracyclin
  • Her kan du lese om p-piller mot kviser
  • Her kan du lese om flere skjønnhetsprodukter
  • Her kan du lese om et effektivt slankemiddel
  • Her kan du lese om CoffeeForte