Propecia mot hårtap

Sist oppdatert

Propecia (Finasterid) er et reseptbelagt legemiddel som du kan kjøpe på nett og som virker meget godt. Faktisk opplever 50 – 90 prosent av de menn som benyttet Propecia at hårtapet stopper og en god del oppelever også gjenvekst.

Når vi skriver Propecia (Finasterid) er det fordi Propecia er navnet på dette legemiddelet, mens Finasterid som er minst like kjent er navnet på virkestoffet som sørger for effekten. Uansett hvilket navn som benyttes er det en ting som er viktig og det er følgende. Ikke kjøp Propecia eller andre legemidler fra tvilsomme aktører som selger falske, ulovlige og potensielt skadelige medisiner.

Slike nettsteder skriver på sine hjemmesider at alt er trygt og lovlig, men det er løgn. Manglende tilbud om resept og legekonsultasjon er ting som avslører ulovlige aktører. Men, for å gjøre det enkelt. Det er ikke tillatt å få legemidler tilsendt fra utlandet og derfor er det heller ikke lovlig å kjøpe Propecia fra utelandske nettsteder.

Propecia i Norge

Propecia har ikke markedsføringstillatelse i Norge og det betyr at legen må sende en spesiell søknad for at du skal få resept på dette legemiddelet. Virkestoffet Finasterid er finnes for øvrig i andre legemidler som har markedsføringstillatelse i Norge, men disse legemidlene er kun godkjent for å behandle og kontrollere godartet forstørrelse av prostata.

Bruk og tidsperspektiv

Propecia kommer i doser på 1 mg og du skal ta en tablett pr dag, dersom legen ikke foreskriver noe annet. Effekten mot hårtap vil du merke relativt raskt, mens det derimot tar langt tid før du kan forvente gjenvekst. Det kan nemlig ta opp mot 1 til 2 år før du får full effekt av dette legemiddelet og det er ikke alle som vil oppleve gjenvekst.

Bivirkninger og utsatte grupper

Propecia anses som en trygg behandling mot hårtap og risikoen for bivirkninger er relativt liten. En del menn vil likevel oppleve slike reaksjoner og de vanligste bivirkningene er knyttet til sexlivet og det vil si redusert sexlyst, redusert sædmengde og i noen tilfeller impotens. I pakningsvedlegget finner du utfyllende informasjon om bivirkninger, samt viktig informasjon om hvem som ikke bør benytte Propecia.

Hvilke alternativer finnes?

Propecia er det eneste reseptbelagte legemiddelet mot hårtap, men det finnes gode reseptfrie alternativer som har dokumentert effekt. Et av disse alternativene er et svensk helseprodukt som i kliniske studier har vist imponerende resultater. Et annet godt alternativ er Trioxidil som tusenvis av menn benytter. Et sist godt alternativ er en laser mot hårtap som er ment for hjemmebruk. Effekten er godt dokumentert og på lang sikt er dette faktisk det rimeligste alternativet.

Les mer

Les mer om Propecia

 

  • Her finner mer informasjon om hårtap
  • Her finner du mer informasjon om Finasterid
  • Les om flere helseprodukter
  • Les om en reseptfri potenspille