Proctosedyl virker effektiv mot hemoroider

Sist oppdatert

Proctosedyl er et legemiddel som gir effektiv behandling mot hemoroider og som finnes både i form av stikkpiller og salve. I Norge er det i skrivende stund salve som er tigjengelig og nedenfor kan du lese om alt i fra effekt til risiko for bivirkninger.

Proctosedyl gir en effektiv behandling mot hemoroider og symptomer som kløe, hevelser og smerter vil raskt forsvinne. Spesielt ved alvorlige hemoroideplager og i tilfeller hvor reseptfrie behandlinger ikke hjelper, anses dette som et godt alternativ

Legg imidlertid merke til følgende. Proctosedyl og andre legemidler mot hemoroider vil fjerne symptomene, men det finnes dessverre ingen medisiner som fjerner problemet for godt. Plagene kan med andre ord komme tilbake på et senere tidspunkt.

Dosering og bruk

Proctosedyl er en rektalsalve som inneholder hydrokortison og som blant annet er effektiv mot opphovnede blodkar og bakterier i endetarmen. Dersom legen ikke foreskriver noen annet skal et tynt lag påsmøres morgen og kveld, samt etter tarmtømming. Ved dypere applikasjon skal kanyle brukes, noe du kan lese mer om i pakningsvedlegget.

Bivirkninger og utsatte grupper

Alle legemidler kan forårsake bivirkninger, men risikoen er ofte mindre ved lokal behandling. Salve gir med andre ord mindre risiko for bivirkninger enn tabletter. Når det gjelder risikoen for bivirkninger ved bruk av Proctosedyl salve, så er den liten og kun 0,1 prosent vil oppleve dette. Kjente bivirkninger inkluderer kontaktallergi og tåkesyn.

Proctosedyl regnes for å være en trygg behandling mot hemoroider, men det er ikke alle som bør benytte dette helseproduktet. Det gjelder blant annet kvinner som ammer og personer som er allergiske ovenfor hydrokortison eller noen av de andre ingrediensene. Utfyllende informasjon om dette og om bivirkninger finnes i pakningsvedlegget.

Finnes det alternativer?

Ja, det finnes flere reseptfrie helseprodukter som har vist seg å virke godt mot hemoroider og på generelt grunnlag anbefales det å forsøke et reseptfritt alternativ før man bruker Proctosedyl. Et godt alternativ er hemaPRO som både kommer som krem og kapsler. Andre gode alternativer og ting du selv kan gjøre finner du tips om her.

Ikke kjøp Proctosedyl på nettet

Det finnes hundrevis av utenlandske nettapotek som tilbyr deg å kjøpe Proctosedyl og andre legemidler. Helsemyndighetene fraråder imidlertid kjøp fra like aktører, blant annet fordi du risikerer å motta falske kopier av legemidler. I tillegg er det ulovlig fordi det ikke er tillatt å få tilsendt legemidler fra utlandet. Dersom du ønsker å kjøpe Proctosedyl må du med andre ord oppsøke lege for å få resept.

Les mer