P-piller mot kviser

Sist oppdatert

Diane P-piller virker effektivt mot kviser og gir tilnærmet 100 prosent beskyttelse mot uønsket graviditet. Spesielt dersom andre behandlinger ikke gir ønsket effekt er dette p-piller som foreskrives mot kviser, akne og uren hud.

Diane er p-piller som beviselig gir effektiv behandling mot kviser og for et par år siden ble det anslått at om lag 18 000 norske kvinner bruker dette legemiddelet. I tillegg til å virke mot kviser skal for øvrig også Diane motvirke betennelser i huden, motvirke uren hud, samt redusere uønsket hårvekst i ansiktet.

Vi presiserer imidlertid at Diane ikke er et noe omstridt prevensjons- og kvisemiddel, blant annet grunnet en liten men alvorlig risiko for bivirkninger i form av blodpropp. På lommelegen.no uttales det følgende. Diane er ikke et førstevalg verken som prevensjonsmiddel eller kvisebehandling, men for de med kviser som samtidig ønsker en p-pille er det et alternativ.

Utsatte grupper og bivirkninger

Diane er et godkjent legemiddel og det vil si at myndighetene finner at fordelene (effekten) oppveier ulempene (risiko for bivirkninger). Dette anses med andre ord som en trygg behandling mot kviser, samt som et trygt prevensjonsmiddel. Det er imidlertid en del kvinner som ikke bør bruke Diane og det gjelder blant annet kvinner som er overvektige, som røyker, som er over 35 år eller som har diabetes.

Når det gjelder bivirkninger kan Diane som andre legemidler forårsake dette og de mest vanlige bivirkningene inkluderer vektendring, hodepine, migrene, humørsvingninger og nedsatt sexlyst. Mer sjeldne bivirkninger inkluderer kvalme og brekninger. I pakningsvedlegget finner du utfyllende informasjon om bivirkninger, samt om hvem som ikke bør bruke Diane.

Bivirkninger i form av blodpropp nevnte vi ikke i forrige avsnitt, men dett er en bivirkning som kan oppstå ved bruk av Diane p-piller. Det er imidlertid svært få brukere som vil oppleve dette og det er snakk om 1 av 1000 kvinner.

Ikke kjøp Diane på nett

Det finnes en rekke nettsteder som tilbyr deg å kjøpe Diane eller andre legemidler på nett. De tilbyr lave priser, krever ingen resept og hevder at det hele er fullt lovlig. Det er dessverre et godt stykke fra sannheten og det du tilbys er ofte falske kopier. Uansett er det ikke tillatt for nordmenn å få legemidler tilsendt fra utlandet.

Når det gjelder Diane er det spesielt viktig at du ikke fristes av tvilsomme nettapotek. Blant annet på grunn av risikoen for blodpropp er det nemlig svært viktig at legen din vurderer om denne behandlingen er trygg for deg. Det er derfor viktig at du er helt ærlig ovenfor legen og blant annet oppgir hvilke andre helseprodukter du eventuelt benytter deg av.

Les mer