Mysimba er et legemiddel mot overvekt

Sist oppdatert

Mysimba er et nytt reseptbelagt legemiddel mot overvekt som for noen måneder siden ble godkjent i Norge og EU. Effekten fra Mysimba er kort forklart at du spiser mindre og dette er slankepiller som virker på hjernen, noe som øker risikoen for bivirkninger.

Legg merke til at det finnes et reseptfritt alternativ som også hjelper deg å spise mindre. Da tenker vi på glucomannan som er et EU-godkjent slankemiddel med meget godt dokumentert effekt. Dette slankeproduktet øker metthetsfølelsen slik at du spiser mindre og risikoen for bivirkninger er svært liten. Her kan du lese mer.

Vil du kjøpe Mysimba?

Det er i skrivende stund kun mulig å få Mysimba på resept, gjennom fastlegen eller annet kvalifisert helsepersonell. Riktignok tilbyr tvilsomme nettapotek deg muligheten til å kjøpe Mysimba og det reseptfritt, men det er både ulovlig og potensielt farlig. Slike nettapotek drives nemlig av kriminelle som selger falske kopier og disse er ofte produsert under sterkt kritikkverdige forhold.

Fordeler med Mysimba

Dette er et godkjent legemiddel. Det er den store fordelen med Mysimba og det betyr at effekten er godt dokumentert. Det betyr også at man anser at effekten er så god at den oppveier risikoen for bivirkninger, vel å merke med unntak av utsatte grupper som det finnes mange av når det gjelder dette legemiddelet. I følge studier er gjennomsnittlig vekttap 5 prosent av kroppsvekten og det i løpet av 13 måneder.

Det er ikke veldig imponerende tall, men i den sammenheng er det viktig å merke seg at Mysimba ikke virker for alle. De som får effekt fra dette slankemiddelet kan med andre ord forvente bedre resultater og det anbefales i utgangspunktet å avslutte bruk av Mysimba dersom man ikke oppnå 5 prosent vektreduksjon i løpet av 16 uker.

Ulemper med dette legemiddelet

Alle legemidler kan forårsake bivirkninger og det gjelder i aller høyeste grad for Mysimba som påvirker hjernen. Listen over mulige og vanlige bivirkninger er lang og det er også listen over hvem som ikke bør bruke Mysimba. Oppkast, hodepine, magesmerter og angst er eksempler på svært vanlige bivirkninger, mens hårtap, elveblest og svimmelhet er eksempler på vanlige bivirkninger. Du finner viktig informasjon om bruk, bivirkninger og utsatte grupper i pakningsvedlegget. Legg eller merke til at Mysimba i skrivende stund er underlagt særlig overvåking.

Prisen er også en ulempe med Mysimba som i skrivende stund ikke er tilgjengelig på blå resept. Det betyr en årlig pris på rundt 12 000 kroner og for langt under halve prisen kan du få reseptfrie alternativ som også virker godt og som i utgangspunktet ikke gir bivirkninger. En annen ulempe er at Mysimba er et nytt slankemiddel og dermed er kunnskap og bivirkninger, langtidseffekt, med mer begrenset.

Hvordan virker Mysimba?

Mysimba virker ved å påvirke hjernen og det er to aktive ingredienser som sørger for dette. En av disse ingrediensene er bupropion som i følge svenske eksperter virker ved å øke dopaminnivået i hjernen slik at appetitten reduseres og i tillegg kan energiomsetningen påvirkes. Den andre ingrediensen er naltrexon som virker ved å redusere appetitten. Kort oppsummert er Mysimba er slankeprodukt som hjelper deg å spise mindre og som i tillegg kan øke energiomsetningen.

Vår konklusjon

Mysimba er et legemiddel som krever resept, som i skrivende stund koster mye og som kommer med  stor risiko for bivirkninger. I tillegg er det mange utsatte grupper som ikke kan bruke denne slankemedisinen og vi har liten kunnskap om langtidseffekten. Likevel er mange eksperter relativt positive til Mysimba og det er vi også, i alle fall delvis. Positiviteten kan enkelt og greit forklares med en meget godt dokumentert slankeeffekt. Dessverre ser det ut til at denne effekten er begrenset.

Les mer