Reseptfrie koffeinpiller

Reseptfrie koffeinpiller

Guarana er en populær ingrediens i energidrikker og nå finnes også dette ekstraktet som reseptfrie koffeinpiller. Det betyr at du kan får mer energi og bedre prestasjonsevne uten å få i deg alt sukkeret som mange energidrikker inneholder. Du sparer også mye penger.

Årsaken til at dette koffeintilskuddet er reseptfritt, er enkelt og greit at vi snakker om naturlig koffein og dermed et kosttilskudd. Legg i den sammenheng merke til at naturlig koffein i følge studier virker minst like godt som syntetisk koffein som finnes i legemidler.

Når det gjelder styrken er det slik at Guarana kapsler inneholder opp mot 70 mg koffein. Maks anbefalt døgndose er i følge forhandleren 3 kapsler og det skulle tilsi 210 mg. Dersom vi sammenligner med Coca Cola må du drikke mer enn 2,5 liter for å få i deg like mye koffein.

Fordeler med koffein

Bedre prestasjonsevne, mer energi, bedre konsentrasjonsevne, en oppkvikkende effekt, samt en slankende effekt. Det er de største fordelene med koffein som også kan har en smertedempende effekt. Koffeintilskudd brukes gjerne dersom man ønsker å holde seg våken lenger, i forbindelser med trening, idrett og krevende fysisk aktivitet eller når man ønsker å prestere bedre, for eksempel i forbindelse med eksamen.

Koffein kan i følge kliniske studier sørge for at fettforbrenningen økes og derfor er dette en ingrediens i flere helseprodukter som virker mot overvekt. Effekten fra koffein alene er imidlertid noe begrenset og derfor inneholder de fleste slankepiller med koffein også andre virkestoffet. Et godt eksempel er CoffeeForte som er et effektivt slankemiddel.

Ulemper med koffein

Enkelte personer kan oppleve bivirkninger ved bruk av koffein, men normalt vil disse være av en mild og forbigående karakter. Søvnproblemer, hyppig vannlating og uro er eksempler på bivirkninger og en annen ulempe er at ikke alle kan benytte koffeinpiller. Det gjelder blant annet gravide og ammende, samt personer som er sensitive ovenfor koffein.

Legg ellers merke til at kroppen etter hvert vil tilvenne seg koffein og effekten vil derfor kunne bli dårligere. Dette er noe som for øvrig gjelder en rekke helseprodukter, både kosttilskudd og legemidler. Du kan unngå at effekten blir dårligere ved ikke å ta koffeinpiller hver eneste dag. Ta gjerne noen dagers pause slik at koffeinen er helt ute av kroppen. Halveringstiden for koffein er for øvrig ca 5 timer.

Vil du forsøke koffeinpiller?

Du kan kjøpe reseptfrie koffeinpiller i form av Guarana kapsler fra denne nettbutikken som tilbyr konkurransedyktige priser og fri frakt ved ordre over 499 kroner. De tilbyr også rask og diskret levering, samt muligheten til betalingsutsettelse. I skrivende stund er prisen for 90 kapsler med sterk Guarana kun 279 kroner og denne nettbutikken tilbyr også en rekke andre helseprodukter av meget god kvalitet.

Les mer