Differin mot kviser

kvisemiddel på resept

Sist oppdatert

Differin er et reseptbelagt legemiddel mot kviser og uren hus som mange norske eksperter anbefaler. Videre er dette et kvisemiddel som både kommer som krem og gel. I denne artikkelen kan du blant annet lese om risiko for bivirkninger, effekten, kjøp og resept, alternativ behandling, med mer.

Differin er et kvisemiddel som er ment for langtidsbehandling og de fleste eksperter er enige om at dette produktet virker. Alle brukere er imidlertid ikke like fornøyde og det skyldes som regel bivirkninger i form av arr og manglende effekt. Differin inneholder for øvrig A-vitaminsyren Adapalen som har vist seg å virke godt mot kviser.

Bruk og dosering

Vanlig dosering ved bruk av Differin er at du skal påsmøre et tynt lag med krem eller gel en gang daglig. Dette bør gjøres rett før du legger deg og huden bør naturligvis være tørr og ren. Legen kan imidlertid foreskrive en annen dosering og legemidler skal alltid brukes slik legen anbefaler. Legg spesielt merke til at du ikke skal smøre for tykt på med Differin. Det vil ikke øke effekten, men risikoen for bivirkninger blir større.

Bivirkninger og utsatte grupper

Generelt sett er det slik at lokal behandling, for eksempel med krem gir mindre risiko for bivirkninger enn behandling med tabletter. Risikoen for bivirkninger ved bruk av Differin er med andre ord relativt liten, men en god del brukere vil oppleve slike reaksjoner. Tørr hud og rødhet i huden er eksempler på de vanligste bivirkningene, mens hudutslett og solbrenthet er eksempler på mer sjeldne bivirkninger.

Differin anses å være en trygg behandling mot kviser og kan brukes av de aller fleste. Personer som er allergiske ovenfor ingrediensene i dette kvisemiddelet. I tillegg er det slik at kvinner som er gravide eller som tror de kan være gravide ikke bør bruke Differin. Legemiddelverket har godt ut med en spesiell advarsel angående dette og den finnes i pakningsvedlegget. Der finnes også viktig og utfyllende informasjon om bivirkninger, utsatte grupper, med mer.

Hvilke alternativer finnes?

Det finnes en lang rekke med kvisemidler og en god del av disse har dokumentert effekt. Denne effekten vil imidlertid kunne variere mye fra person til person og dersom du ikke får ønsket effekt fra et kvisemiddel, kan det være en god ide å forsøke et annet alternativ. Dersom du ønsker å forsøke et annet reseptbelagt kvisemiddel er Tetracyclin et alternativ og dette er en antibiotika.

Av reseptfrie alternativer til Differin finner det svært mange alternativer og du må nesten selv vurdere hva du har mest tro på. Et godt sted å begynne er denne nettbutikken som tilbyr kvalitet til konkurransedyktige priser. De forhandler blant annet kvisemidler og andre hudprodukter fra anerkjente merker.

Ikke kjøp Differin på nettet

Utenlandske nettapotek reklamerer for Differin og andre reseptbelagte legemidler til lave priser. Ofte tilbys også slike produkter uten resept. Problemet er bare at det er ulovlig. Både fordi Differin er reseptbelagt og fordi det ikke er tillatt å få tilsendt legemidler fra utlandet. Vær også oppmerksom på at det mange slik nettapotek tilbyr i realiteten er falske kopier som kan forårsake alvorlig helseskade.

Les mer